نسائم الورد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مرحبا بك زائرنا الكريم فى منتدى نسائم الورد

ويسعدنى جدا ان تنضم الينا

تحياتى لك

أميرة الورد

طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور.

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور.

مُساهمة من طرف mokhtar ali في الأحد أبريل 11, 2010 2:01 am

هنعمل الممبار او الفوراغ او الاعماءبعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح
والخل


الحشوه
تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو
لحمه
مفرومه


وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات



انما
فى الممبار البقرى


خليط من الطماطم المسبكه او صلصه


بصل
مقطع


شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر


ارز مصرى غير
منقوع



طماطم مقطعه مكعبات صغيره



زيت






شطه+ملح+فلفل+اى
توافل تفضليها على خلطه (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3
كيلو ارز))


نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو
الممبار بعد تقطيعه الى الطول
المناسب



انا مش بربط
الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف




طبعا ده جزء من الممبار




نضعه
فى الماء المغلى مع اضافه الملح






نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع


نطلع
الممبار من الحله






ونحطه فى مصفى حتى ينشف
تماماا من الماءمهمه الخطوه دى



نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى
يكتسب اللون الذهبى



ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت
الزائد








وده شكله النهائى





وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من
الطماطم المقطعه والبصل

mokhtar ali

عدد المساهمات: 17
تاريخ التسجيل: 11/04/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور.

مُساهمة من طرف ملك القلوب في الأحد أبريل 11, 2010 4:12 am


ملك القلوب

عدد المساهمات: 479
تاريخ التسجيل: 04/10/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور.

مُساهمة من طرف أميرة الورد في الأحد أبريل 11, 2010 5:26 am


أميرة الورد

عدد المساهمات: 1170
تاريخ التسجيل: 15/08/2009
العمر: 34

http://reemmoon.ahlamontada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى